Βιογραφικό

Δρ. Γιώργος Παναγόπουλος

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

O Γεώργιος Ν. Παναγόπουλος είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εκτενή εκπαίδευση και χειρουργική πείρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και ασχολείται με όλο το φάσμα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής, έχει ως κύριο γνωστικό αντικείμενο/ενδιαφέρον την Αρθροσκοπική και Επανορθωτική Χειρουργική του Άνω άκρου (ώμος, αγκώνας και χέρι). Ο κ. Παναγόπουλος έχει ολοκληρώσει πολυάριθμα και μακροχρόνια προγράμματα εξειδίκευσης (fellowship) στο άνω άκρο, ενώ έχει υπηρετήσει στην ανώτερη βαθμίδα του Διευθυντή Ορθοπαιδικού Χειρουργού (Consultant), σε ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Τραύματος της Ευρώπης.

O ιατρός Παναγόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης, όπου και αποφοίτησε με τιμητική διάκριση (magna cum laude). Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε την Ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής & Τραυματολογίας στο Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν). Ο κ. Παναγόπουλος διεύρυνε την εκπαίδευσή του ολοκληρώνοντας πρόγραμμα εξειδίκευσης (fellowship) στο Άνω Άκρο στο Pittsburgh των ΗΠΑ (2016-2017). Ακολούθως, ο κ. Παναγόπουλος υπηρέτησε στην παγκοσμίου φήμης Κλινική Ώμου-Αγκώνα του Reading στο Ηνωμένο Βασίλειο (2018-2020) καθώς και στο Royal National Orthopaedic Hospital, στο Stanmore (2020). O κ. Παναγόπουλος, στη συνέχεια, εργάστηκε ως Διευθυντής Ορθοπαιδικός Χειρουργός (Consultant) στο Royal London Hospital, ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Τραύματος της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρώπης.

O κ. Παναγόπουλος εξειδικεύεται στην Αρθροσκοπική και Επανορθωτική Χειρουργική του Ώμου και του Αγκώνα, με μεγάλο όγκο περιστατικών. Ως Διευθυντής Ορθοπαιδικός Χειρουργός σε Κέντρο Τραύματος, ο κ. Παναγόπουλος έχει αποκτήσει εκτεταμένη εμπειρία στη χειρουργική θεραπεία των σύνθετων καταγμάτων του ώμου, αγκώνα, καρπού και άκρας χειρός.

Ο κ. Παναγόπουλος έχει πάνω από 40 δημοσιεύσεις (PubMed) σε Διεθνή Περιοδικά Ορθοπαιδικής Χειρουργικής & Τραυματολογίας. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολλών κεφαλαίων σε επιστημονικά συγγράμματα και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 80 ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια και πάνω από 70 ανακοινώσεις σε Εθνικά Συνέδρια. Υπηρετεί ως Σύμβουλος Συντακτικής Επιτροπής σε 4 επιστημονικά περιοδικά.

Ο κ. Παναγόπουλος μιλάει άπταιστα Ελληνικά, Αγγλικά και Ιταλικά. Η επίσκεψή σας στο Ιατρείο μπορεί να πραγματοποιηθεί σε οποιαδήποτε από αυτές τις γλώσσες.

2022 all rights reserved